Ressourcer
På denne side samler vi forskellige ressourcer i form af høringssvar, erklæringer, rapporter og andet. Tryk på de fremhævede links og læs mere i de uddybende pdf-dokumenter, der åbner i nye vinduer.
Felleskristen erklæring om “kjønns- og seksualitetsmangfold”
I okt. 2024 har en lang række kirkesamfund og kirkelige bevægelser i Norge udsendt en fælles erklæring om køn, ægteskab og familie. Blandt underskriverne er FBB (For Bibel og Bekjennelse).
Alle Helgen
Prædiken efter 2. tekstrække holdt 6. november 1994 i Ljørslev og Ørding kirker af sognepræst Erik H. Bennetzen.
Guds Skaberværk og -vilje bør holdes i ære
Officiel oversættelse af den økumeniske Salzburg-erklæring fra 2015:
Officiel oversættelse af Nashville-erklæringen fra 2017:
Den fri- og tværkirkelige norske erklæring “Kirkens grunn og menneskelivets grunnvoll” fra oktober 2020:
Til Folkekirkens liturgiarbejde v. biskopperne Elof Westergaard, Marianne Christiansen og Tine Lindhardt
Hermed sendes fra Kirkelig Samling om Bibel og Bekendelse nogle overvejelser om gudstjeneste og liturgi i Folkekirken på baggrund af de tre rapporter om emnerne.
Tre små udvalg under KSBB har læst og forholdt sig til de tre rapporter, og nedenstående er en samling af disse tre udvalgs kommentarer og overvejelser, hhv. om gudstjenestens væsen og betydningen af autorisation, dåbsritualet og nadverritualet.
Salmebogstillægget – 100 salmer
Kan vi tænke os en gudstjeneste i Danmark uden salmesang? Nej. Kan vi tænke os en salmebog uden de store: Kingo, Brorson, Grundtvig, Ingemann? Nej. Kan vi tænke os en salmebog uden salmer fra vor tid? Nej.
Derfor hilser vi alle bestræbelser på at bevare og forny salmetraditionen hos os velkommen. Salmebogstillægget 100 salmer giver menighederne mulighed for at synge nye salmer ind. Smag og behag er forskellig. Nogle salmer vil slå igennem, andre ikke. Det er salmedigtningens vilkår. Derfor takker vi initiativtagerne for udgivelsen og skylder en tilbagemelding på, hvad vi har glædet os over og hvad vi ikke har kunnet følge.
Om ægteskab og kønsskifte
Vi lever i en følsom tid, hvor det kan være svært at finde ud af, hvem man er, og hvor man hører til. Det gælder forståelsen af sig selv som mand eller kvinde. Det gælder forståelsen af ægteskabet. Her tre dokumenter fra debatten om ægteskab og kønsskifte.
Rapport om juridisk kønsskifte
“Folkekirken Anno…”
I en årrække har Kirkelig Samling om Bibel og Bekendelse udgivet en række små foldere under ovenstående titel.